Kort nyt

Nyt navn til selskab MESSECENTER A/S Herning-Hallen, som er moderselskab for Messecenter Herning og Herning Kongres-center, har netop ændret navn.

På en ordinær generalforsamling vedtog aktionærerne, at selskabet i fremtiden ganske enkelt hedder Messecenter Herning A/S, mens Herning-Hallen bevares som et binavn på linie med en række andre. På generalforsamlingen blev aktiekapitalen i selskabet udvidet med 17 mio. kr., som Herning Kommune, Agromek og Ringkjøbing Amt tegner sig for. Desuden er der åbnet mulighed for, at der kan tegnes for yderligere fem mio. kr. aktier. Messecenter Herning har i øvrigt netop sat gang i byggeriet af et nyt stadion og en søjlefri udstillingshal på 11.000 kvadratmeter.
jep

Krigen rammer erhvervslivet

ERHVERVSLIVET Den første måling af de økonomiske effekter for dansk erhvervsliv af krigen i Irak viser, at over 30 procent af de danske virksomheder oplever en negativ effekt på afsætningen. Det fremgår af den seneste konjunkturanalyse foretaget af Greens Analyseinstitut for dagbladet Børsen. Analysen er præget af markant faldende forventninger til afsætningsudviklingen i de kommende seks måneder og faldende ordreindgang. Til gengæld viser en samtidig meningsmåling fra Greens en forsvindende lille effekt af krigen hos forbrugerne. Over 99 procent af de adspurgte siger, at krigen ikke har påvirket deres bil- eller boligkøb, og kun fem procent har ændret ferieplaner på grund af krigen.
/ritzau/

Færøsk flyselskab går godt

LUFTFART Mens alverdens luftfartsselskaber befinder sig i en svær krise, går det godt for det lille flyselskab Atlantic Airways fra det fredelige Færøerne. Bestyrelsen for selskabet har fremlagt et årsregnskab, der er det næstbedste, siden Atlantic Airways blev stiftet for 15 år siden. Selskabet fik sidste år et overskud på 12 millioner kroner, og selvom antallet af passagerer kun var en procent højere end året før, er det en stigning i overskuddet på 18 procent. Atlantic Airways råder i dag over to fly, og selskabets hovedindtægt kommer fra ruten mellem Færøerne og Danmark. Selskabet flyver også jævnligt mellem Færøerne og destinationerne Oslo, London, Aberdeen og Reykjavik.
/ritzau/

Sygeplejersker skal formidle job

ARBEJDSMARKEDET Danske Sygeplejerskers Arbejdsløshedskasse (DSA) skal selv stå for at formide job til ledige sygeplejersker i et samarbejde med Arbejdsformidlingen (AF). Dermed bliver DSA den første aktør, der indgår aftale med Arbejdsmarkedsstyrelsen om jobformidling, efter at regeringens jobreform "Flere i arbejde" åbnede mulighed for, at andre end kommunerne og AF kan stå for jobformidlingen.
/ritzau/

..

BRANCHENYT
Læs også