Ledige lejemål for millioner

De store ejendomsselskaber og -investorer har i øjeblikket det største antal ledige kontorkvadratmeter siden 1996. Alene i Storkøbenhavn kunne de ledige lokaler indbringe en halv mia. om året i lejeindtægt.

Den økonomiske lavkonjunktur sætter nu også sine tydelige spor på ejendomsmarkedet. Der bliver flere og flere ledige kvadratmeter, fordi virksomhederne skærer ned og lukker afdelinger. En opgørelse fra erhvervsejendomsmægleren Sadolin & Albæk viser, at der alene i Storkøbenhavn står 600.000 kvadratmeter, der kun har skrivebordsbenenes mærker i gulvtæppet at bryste sig af. De mange ledige lokaler har en værdi på over 500 mio. kr. Det vil sige, at ejerne i øjeblikket taber næsten 14 mio. kr. om dagen i forhold til en ideel situation, hvor alle lokaler er fuldt udlejede.

»Den store ledighed skyldes lavkonjunktur, men også at der de seneste tre år er blevet bygget mere end dobbelt så meget som normalt, og det har drænet de ældre kontorbygninger for lejere,« siger Martin Winther, partner hos en af Danmarks største erhvervsejendomsmæglere, Sadolin & Albæk...

BRANCHENYT
Læs også