Investorerne i forårshumør

Milde vinde fra de udenlandske børser satte investorerne i forårshumør, og hen over fredagen vandt det danske aktiemarked højde. Nogen imponerende optur blev der ikke tale om, men ud på eftermiddagen havde KFX-indekset sneget sig op i 198,32 - 1,59 point højere end dagen forinden.

Topdanmark fik skruen godt i vandet først på dagen, da investorerne nærmest flokkedes om aktien, og på et tidspunkt var kursen steget til 220 kr. Men niveauet fristede til lidt gevinsthjemtagninger, og ved lukketid blev aktien handlet i kurs 209 - 4 kr. over torsdagens slutkurs. En del af forklaringen på stigningen skulle findes på de europæiske børser, hvor flere forsikringsaktier havde kronede dage, efter at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs havde opjusteret sin vurdering af Allianz og Münchener Rück.

SAS var genstand for pæn interesse fredagen igennem, mens investorerne forsøgte at gætte sig frem til selskabets fremtidige position, hvis det lykkes at gennemføre den store spareplan. Og i den forbindelse dukkede der helt nye spekulationer op fredag - nemlig gætterier om en fusion mellem SAS og Lufthansa. Rygterne var opstået efter en artikel i Politiken, men sidst på eftermiddagen dementerede det tyske luftfartsselskab forlydenderne...

BRANCHENYT
Læs også