Alle venter på USA

I aktiemarkedet er det et kendt fænomen, at investorerne køber på forventninger og sælger på kendsgerninger. Når det gælder situationen i Irak, er der noget om snakken, for i onsdags kom der et afgørende vendepunkt i krigen, uden at det satte positive spor på de internationale børser.

I begyndelsen af indeværende måned fik de internationale aktiemarkeder et løft ved udsigten til en hurtig afslutning på krigen i Irak, og allerede i denne uge syntes en amerikansk sejr at være indregnet i kurserne. Onsdagens meldinger om, at krigen i Irak tilsyneladende var overstået, afledte ingen jubel på børserne - tværtimod, for efterfølgende blev pynten pillet af flere toneangivende indeks.

Om krigen reelt er slut, er selvfølgelig for tidligt at sige på nuværende tidspunkt, men for mange aktieinvestorers vedkommende var krigen lidt groft sagt allerede vundet, da det lykkedes koalitionen at sikre oliekilderne i det sydlige Irak. Så med allieret kontrol over oliekilderne i det sydlige Irak og kun moderat modstand i forbindelse med erobringen af Bagdad tager investorerne udfaldet af krigen for givet...

BRANCHENYT
Læs også