Ifo skuffede

Den amerikanske dollar lå svækket over for euroen i de tidlige morgentimer mandag, men efter offentliggørelsen af et skuffende ifo-tal fra Tyskland kom den på benene igen, og ud på eftermiddagen var det tabte indhentet. Mandag ved 16-tiden blev den amerikanske dollar handlet til 673,15 kr. mod 672,50 kr. forud for weekenden.

Investorernes holdning til dollaren var en smule negativ først på dagen, fordi de fleste mente, at ugens strøm af nøgletal fra USA ville skuffe. Ifølge handlerne er der i øjeblikket en tendens i markedet til at fokusere på de dårlige nyheder frem for de positive, når det gælder dollaren, hvilket gør det vanskeligt for den amerikanske valuta at vinde højde.

Men under formiddagens handel fik dollaren en håndsrækning fra Tyskland, da ifo-indekset, der afspejler stemningen i erhvervslivet, blev en skuffelse. De fleste markedsdeltagere havde sat næsen op efter en lille stigning, der kunne underbygge formodningerne om, at den tyske økonomi er på vej ud af mørket. Derfor kom det som en kold dukkert for mange investorer, da ifo-indekset faldt til indeksværdi 86,6 i april fra indeksværdi 88,1 måneden forinden...

BRANCHENYT
Læs også