Grovvare-kamp fortsætter

Overtagelsen af aktiviteter fra KFK giver allerede nu positive økonomiske resultater for Hedegaard A/S. Koncernchefen forudser dog, at hård priskonkurrence i den danske grovvarebranche vil medføre nye ændringer i sektoren.

Den børsnoterede Hedegaard-koncern med hovedsæde i Aalborg fik i første halvdel af 2003 et resultat før skat på 42 mio. kr. mod 34 mio. kr. i fjor. Omsætningen steg med 37 pct. til 989 mio. kr. Resultatet for de seks måneder får Hedegaard-koncernen til at skrue op for forventningerne til resultatet for hele 2003, der nu lyder på 60-65 mio. kr. mod før 53 mio. kr.

De positive resultater skyldes ikke mindst sidste års ekspansion. Hedegaard overtog her et ægpakkeri og en ægproduktfabrik fra Brdr. Honum A/S. Kort tid efter var Hedegaard også en aktiv del af den alliance inden for grovvarebranchen, som med DLG i spidsen overtog aktiviteter fra det tidligere KFK. Hedegaard sikrede sig her to foderfabrikker og 10 detailafdelinger fra KFK. Ledelsen i Hedegaard fastslår, at det er gået både hurtigere og mere smertefrit end forventet at lægge de nye aktiviteter sammen med den eksisterende organisation...

Læs også