Markedet i venteposition

I det danske obligationsmarked var investorerne gået i venteposition under fredagens handel, mens de fordøjede strømmen af økonomiske nøgletal fra dagen før. Bevægelserne var moderate, og det samme var aktiviteten, og fredag ved lukketid var det kun blevet til mindre ændringer i det hjemlige obligationsmarked.

Udsigten til et snarligt opsving i USA's økonomi var igen det store samtaleemne i markedet, og da fredagen var mager på nøgletal, gik snakken hovedsagelig på torsdagens overraskelser. En forbedring af situationen på det amerikanske arbejdsmarked kombineret med en stor stigning i Phil fed-indikatoren underbyggede formodningerne om, at væksten er ved at få tag i den amerikanske økonomi.

For obligationsinvestorernes vedkommende var det ubehagelige nyheder, fordi en eventuel højkonjunktur i USA let kan betyde et stop for nye pengepolitiske lempelser og i stedet svinge rentebarometeret over på stigninger. Så mens aktiebørserne soler sig i meldingerne om fremgang i den amerikanske økonomi, er tilværelsen for de rentebærende papirer blevet mere besværlig...

Læs også