Bendtsen presser banker i dankortstrid

Erhvervs- og økonominister Bendt Bendtsen (K) presser på for at få de store danske banker til at samarbejde med de små pengeinstitutter om at lave et fælles Dankort til unge under 18 år.


Selv om lovgivningen netop er blevet indrettet, så det nu er muligt at tage gebyr for et særligt Dankort til de unge, er en stribe små og mellemstore banker begyndt at introducere det meget dyre Visa/Electron-kort, fordi de frygter, at branchen aldrig eller først meget sent bliver enige om at lave et kort i fællesskab. Og da de unge kunder næsten flår kortene ud af hænderne på Nordea og Danske Bank, tør konkurrenterne ikke gå endnu en julehandel i møde uden det overtræksbeskyttede kort.

Både ministeren, Forbrugerrådet og Dansk Handel & Service mener imidlertid, at det burde være overflødigt at lancere de attraktive kort, idet bankerne via Finansrådet har lovet at udvikle ungdomskortet uden om de internationale kortselskaber. Dermed støtter de tre parter de små og mellemstore banker i en hidsig og intern strid med de store spillere i bankernes egne rækker..

BRANCHENYT
Læs også