Fritz Hansen klar til opkøb

En af de helt førende danske producenter inden for dyre designmøbler har stigende indtjening, men til gengæld falder omsætningen. Fritz Hansen A/S satser dog på fremtidig vækst. Den skal primært komme fra øget investering i salg og markedsføring samt mulige opkøb af andre aktører i den pressede europæiske møbelbranche.

Fritz Hansen A/S med hovedsæde i nordsjællandske Allerød har netop offentliggjort regnskab for 2002/03. Det viser et overskud på 8,6 mio. kr. mod 5,2 mio. året før - men 17,3 mio. i 2000/01. Driftsresultatet steg med 16 pct. til 27,9 mio. kr., mens omsætningen faldt med 10 pct. til 379 mio. kr.

Virksomheden forklarer selv årsresultatet med, at Fritz Hansen som andre i den internationale sektor for møbler til erhvervslivet er ramt af dårlige internationale konjunkturer. Til gengæld havde selskabet dog et pænt ekstraordinært salg i regnskabsåret, da Arne Jacobsens 100 års fødselsdag blev markeret. Fritz Hansen producerer nemlig bl.a. en række af Arne Jacobsens klassiske møbler, som fortsat er yderst populære...

Læs også