Rederi konkurs efter forsikringstvist

Det norske rederi Cargoferry gik fredag konkurs. Rederiets skib, "M/V Nor Hav", har ligget stille siden et havari for mere end 10 måneder siden, og skibsreder John Bruun Andersen beskylder Topdanmark for at være ansvarlig for den skæbnesvangre udvikling. Topdanmark er omvendt så træt af rederen, at selskabet blandt andet vurderer, at John Bruun Andersens person har gjort det endnu sværere at blive enige om et forlig i sagen.

»Som mange af jer ved, har vi kæmpet med vores forsikringsselskaber - især Topdanmark - om reparation af motoren i "M/V Nor Hav". Vi havde håbet, at vi kunne løse spørgsmålet, men vi må indrømme, at dette er David mod Goliath,« skriver John Bruun Andersen i et brev til rederiets kreditorer.

Efter at have haft en god forretning ved at sejle for DFDS på ruten mellem Riga og Kiel, skulle "M/V Nor Hav" fra 1. april i år have sejlet på ruten mellem Rønne og Køge, men Cargoferry måtte bryde kontrakten og gå glip af en ny og økonomisk meget attraktiv rute. Alt sammen på grund af et havari i motoren 2. november sidste år...

Læs også