Tonen blev sur efter Nokia-nyt

Tendensen blandt de danske aktier var sivende under tirsdagens handel, idet det danske aktiemarked fulgte udviklingen i udlandet, hvor markedsstemningen var blevet sur efter en meddelelse fra den finske mobilproducent Nokia, som ikke levede op til forventningerne om opjustering til mobilomsætningen.

Det danske elite-indeks, KFX, havde ellers ligget på plus det meste af dagen, idet fremgang hos A.P. Møller-Mærsk samt Novo Nordisk havde opvejet de små minusser, som bredte sig over linjen. Men A.P Møller-Mærsks A og B-aktier kunne ikke holde de positive takter og endte derfor med at tynge KFX-indekset med minusser på henholdsvis 300 kr. og 200 kr. til kurserne 43.400 og 45.400.

Novo Nordisk nød det meste af dagen godt af mandagens anbefaling fra investeringshuset Barron's, som understregede, at de fleste medicinalaktier blev handlet til en meget lav P/E-værdi i forhold til for eksempel P/E-værdierne hos teknologiaktierne. Det kunne nemlig indikere, at medicinalselskabernes indtjening er stærkere. Novo Nordisk sluttede 3,50 kr. højere i kurs 250,50, mens Lundbeck sluttede uændret i kurs 130...

Læs også