Kort nyt

Lægehjælp i udbud SøFART Tilbuddet om lægehjælp via radio til danske søfolk over alt på verdenshavene, redningstjenesten Radio Medical, sendes mandag i licitation.

Hidtil er opgaven blevet varetaget af Esbjerg Centralsygehus, men efter syv år med flere end 10.000 opkald fra søfolk om alt fra tandpine til hjertestop udløber kontrakten. Derfor har Søfartsstyrelsen besluttet, at opgaven skal sendes i udbud. Det betyder, at både lægehuse og praktiserende læger kan byde ind. /ritzau/

Fristelser på internettet REKLAME Børn og unge fristes på internet-sider ofte af en sammenblanding af reklame, underholdning og redaktionelt stof, som gør det svært for dem at identificere reklamen. Samtidig lokkes de ofte til at aflevere personlige oplysninger mod en ussel betaling i form af adgang til et spil på nettet. Det er nogle af de erfaringer, som de nordiske forbrugerombudsmænd har gjort efter et fælles raid på internet-sider, beregnet på børn og unge. Operation "Internet Sweep" løb af stabelen den 24. juni, da en række medarbejdere hos ombudsmændene tilbragte dagen med at lege børn og klikke rundt på sider, der var målrettet børn og unge. /ritzau/ Linux er en dyr erstatning IT Det kan for de fleste virksomheder ikke betale sig økonomisk at erstatte deres Microsoft-systemer med it-systemer, der baserer sig på det gratis styresystem Linux - i hvert fald ikke, når det gælder de systemer, som den enkelte medarbejder skal arbejde med på sin pc. Det er konklusionen på en analyse fra it-analysefirmaet Gartner Inc., der advarer virksomhederne om, at de skal tage hensyn til de totale omkostninger, når de overvejer at skifte styresystem. Linux er udviklet som et såkaldt open source-system, hvor programmører rundt i verden har mulighed for at udvikle videre på programmerne. /ritzau/ Glucosamin blev tilladt MEDICINAL Lægemiddelstyrelsen godkendte onsdag det første præparat med det omdiskuterede gigtmiddel glucosamin. Det oplyser Sundhedsministeriet. Lægemidlet, der markedsføres af firmaet Pharma Nord, kan i fremtiden sælges i håndkøb, hvilket vil sige, at også materialister og kiosker må forhandle Glucosamin Pharma Nord, som er midlets navn. Hidtil har patienter med gigt- og ledsmerter, der ønskede behandling med stoffet, været henvist til at købe det i udlandet. Og indtil Lægemiddelstyrelsen skred ind, købte mange dyremedicin, som indeholdt stoffet. /ritzau/ Flot resultat af Himmerland ..

Læs også