Lukkede i plus trods skidt start

Det danske aktiemarked sluttede torsdag i positivt territorium, da det lykkedes at vende den sivende tendens, som plagede det toneangivende KFX-indeks det meste af dagen.

Det var stigninger hos tungvægterne Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk, som sørgede for, at det danske aktiemarked klarede sig marginalt bedre end de europæiske børser. Udviklingen under torsdagens handel kom meget overraskende, idet flere havde ventet endnu en dag med minus, efter at børsen i New York sluttede lavere onsdag. Desuden var det årsdagen for terrorangrebet i USA, hvilket kunne have resulteret i en dag med lav aktivitet.

Danske Bank kom i vælten, efter at banken havde offentliggjort en ny plan for tilbagekøb af aktier for op til 3 mia. kr. Tilbagekøbene vil komme til at bestå af daglige indkøb på ca. 400 mio. kr., men skulle det blive nødvendigt, forbeholder banken sig ret til at købe for op til 600 mio. kr. Nyheden blev godt modtaget af investorerne, og bankaktien sluttede derfor i kurs 127,50 - en stigning på 4 kr...

Læs også