Global tilgang

Jyske Invest er med afdelingen BiotechMedicinal Aktier bredt eksponeret i aktier inden for sundhedspleje. Porteføljen er sammensat af 70-80 positioner, som naturligvis præges af USA-baserede selskaber. I det overordnet stigende aktiemarked har biotek-aktierne klaret sig godt på det seneste, mens health care-aktierne er haltet bagefter.

Portefølje manager Michael Kallestrup Reeslev ser lidt blandet på kursstigningerne inden for biotek. På den ene side har der været positive nyheder i form af produktlanceringer, ligesom den større risikovillighed har gjort det muligt for mindre- og mellemstore selskaber i USA at rejse kapital, men han vurderer, at de realiserede kursstigninger er større, end disse positive nyheder kan tilskrives. På denne baggrund er porteføljen aktuelt lettere undervægtet i biotek.

Afdelingen har en global tilgang til markedet, hvilket betyder, at de danske selskaber i branchen brillerer ved deres fravær i porteføljen. Kun Pharmexa er repræsenteret. Michael Reeslev vurderer selskabet til at have et væsentligt potentiale, men nødvendigheden af en snarlig kapitaltilførsel indebærer også, at aktien betegnes som en højrisiko investering...

BRANCHENYT
Læs også