Svagt detailsalg

Den amerikanske dollar blev under fredagens handel svækket, da nye økonomiske data fra USA ikke understøttede forventningerne om fremgang i amerikansk økonomi. Kursen på dollar var derfor ved 16-tiden 657,54 kr. - et fald fra 664,09 kr. torsdag aften kl. 19.

Dollaren havde ellers taget revanche over for euroen tidligt fredag, idet markedsdeltagerne var overbeviste om, at fredagens nøgletal ville give nye tegn på økonomisk opsving. Euroen blev styrket i løbet af ugen på stigende frygt for terrorangreb op til årsdagen d. 11 september samt bekymringer over de seneste jobtal fra USA, som endnu ikke understøttede en forbedring i økonomien. Men fredag var markedsstemningen mere positivt efter plusser på børsen i New York torsdag, og det gavnede dollaren, som kunne genindtage noget af ugens tabte terræn.

Men da det fredag eftermidddag ikke lykkedes de nye nøgletal fra USA at overraske markedsdeltagerne positivt, gik det igen nedad for dollaren. Det viste sig nemlig, at detailsalget for august var steget med 0,6 pct., hvilket lå noget under analytikernes prognose på plus 1,4 pct. Offentliggørelsen kom som en grim overraskelse, idet detailsalget viste, at forbrugerne stadig holder på pengene trods skattelempelser og en øget tillid til økonomien...

BRANCHENYT
Læs også