Pressen satte forsikringsselskaberne i gang

Det var pressen, der satte forsikringsselskaberne i gang med at opsige de gamle aftaler med forsikringsmæglerne. Topdanmark-direktør John Kristensen siger til Jyllands-Posten, at det blandt andet var en artikel i Berlingske Tidende 5. juni, der fik Topdanmark til at fremskynde sin fyring af forsikringsmæglerne.


»Det var en væsentlig nyhed for os, som vi var nødt til at agere på, og det gjorde vi. Vi har hverken før eller siden drøftet timingen med Tryg, men vi er glade for, at vi nåede at følge dem, så de ikke fik et forspring til hurtigt at kunne bringe deres omkostninger ned. Men det er fuldstændig det samme, der sker, når et benzinselskab ser et prisfald hos konkurrenten,« siger John Kristensen.

Han forsøger dermed at tilbagevise den strøm af historier om, at forsikringsbranchens aktion over for mæglerne er nøje koordineret på adskillige møder i brancheorganisationen Forsikring & Pension. F&P har således nedsat en styregruppe vedrørende mæglersamarbejdet, men branchen hævder, at man her udelukkende diskuterer spørgsmål af teknisk karakter. Et af udvalgene har blandt andet lavet en standardaftale, der kan bruges til at lave nye aftaler med forsikringsmæglerne efter det såkaldte nettopræmieprincip, hvor det ikke er selskaberne, men kunderne, der aflønner mæglerne...

BRANCHENYT
Læs også