Positioner i fire lande

Jyske Invests afdeling Østeuropæiske Aktier har i øjeblikket kun positioner i Rusland og de kommende EU-lande Polen, Tjekkiet og Ungarn, men vil brede eksponeringen til andre lande.

Det russiske marked er altovervejende domineret af olieselskaberne, men porteføljemanager Anders Rønnebæk fremhæver også kursstigningerne for telekom-aktierne, som fremviste gode resultater for første halvår af 2003. Udviklingen på de tre øvrige aktiemarkeder er derimod hægtet meget op på konvergensen mod EU.

Tjekkiet er præget af en stabil udvikling, og landets aktiemarked har klaret sig bedre end det polske og ungarske. Ungarn har derimod vist svagere økonomiske nøgletal end ventet. Specielt er aktiemarkedet blevet trykket af udmeldinger om budgetunderskud på op mod 9 pct., mens ØMU konvergenskravet er på 3 pct., hvilket forlænger udsigterne for indførelse af euroen. Den samme tendens, med slækkelse af statsbudgettet for at komme arbejdsløsheden til livs, har i september medført et fald på det polske aktiemarked på 10 pct...

Læs også