Finansmand i gældskrise

Den norske finansmand Kjell Inge Røkke er i store økonomiske problemer, skriver norske Aftenposten. Tilsyneladende er hans selskab, Norway Seafoods Holding, ude af stand til at tilbagebetale en gæld på 600 mio. kr. til Orkla. Gælden forfalder til betaling med udgangen af denne måned.

Orkla udsendte onsdag aften en børsmeddelelse, hvori selskabet oplyser, at Røkke-selskabet næppe kan klare at indfri sin gæld. Orkla gør det i børsmeddelelsen meget klart, at man agter at inddrive gælden hos Kjell Inge Røkke personligt, hvis Norway Seafoods Holding ikke indbetaler de 600 mio. kr. på tirsdag. Orkla vil i så fald kunne kræve tvangssalg af Kjell Inge Røkkes værdier, lige fra hans aktier i Aker Kværner til hans luksusyacht, skriver Aftenposten. Kjell Inge Røkke indestår nemlig personligt for lånet fra Orkla.

Senere onsdag aften udsendte Norway Seafoods Holding en pressemeddelelse, hvori man oplyste, at man havde taget initiativ til drøftelser med Orkla og forventede at have en løsning inden 30. september. Af pressemeddelelsen fremgår det endvidere, at Norway Seafoods Holding anser sig som et solidt selskab med en egenkapital, der ved udgangen af 2002 var på 1,3 mia. kr...

Læs også