Risiko for IT-tilbagefald

Nordea Invest USA steg i august måned lidt mindre end MSCI USA, som anvendes som benchmark. De største stigninger er konstateret inden for IT med 5,7 pct. i forventning om et gobalt opsving, mens sundhedsrelaterede aktier faldt 3,8 pct. målt i dollars.

Senior portfolio manager Lars Eriksen fra Nordea Invest vurderer, at den positive markedsstemning bl.a. er blevet støttet af, at antallet af opjusteringer af selskabernes indtjeningsforventninger har været stigende, og at de er kommet oven i de højere forventninger til den økonomiske vækst i samfundet. Desuden har der været god likviditet i markedet, da mange investorer har lagt om fra obligationer til aktier.

Lars Eriksen vurderer dog, at mange af IT-aktierne er kommet op i et så højt niveau, at der er risiko for tilbagefald. Afdelingen har en overvægt af de store kendte aktier som Citigroup, Pfizer, General Electric og Microsoft, som ifølge Lars Eriksen vil have den største fordel af den svækkede dollar. På sektorniveau er der overvægt i sundhed, industri og cyklisk forbrug samt undervægt i stabilt forbrug og finans. Generelt vurderer han, at de amerikanske aktier er blevet relativt dyre...

BRANCHENYT
Læs også