Fokus på blue-chip

Ved investering i Egns-Invests afdeling USA opnår man en eksponering i de største amerikanske aktier. Afdelingens portefølje er med 80-85 positioner relativ smal, hvilket skyldes fokus på blue-chip aktierne samt et ønske om at bevare overskueligheden i porteføljeforvaltningen.

Aktuelt er porteføljen undervægtet inden for halvleder-aktier, som portfolio manager Janne Kjær betragter som dyrt prissatte efter de seneste måneders stigninger, mens sundhedspleje-aktier er overvægtet. I den seneste tid er de cykliske aktier ellers blevet opvægtet, hvilket ifølge Janne Kjær er sket for at få større del i eventuelle yderligere kursstigninger, som kan ventes efter fremgangen i både investeringerne og ordreindgangen.

Selv om hun ser indikationer på begyndelsen af en opgraderingsbølge inden for IT, er porteføljens vægt inden for teknologi ikke øget, idet denne effekt fuldt ud allerede vurderes at være inddiskonteret i aktiekurserne. Generelt vurderer Janne Kjær, at økonomien i USA er i klar bedring, men arbejdsmarkedet halter fortsat efter. Dette er den største risikofaktor i øjeblikket, vurderer hun...

BRANCHENYT
Læs også