Svensk bejler til Danish Crown

Swedish Meats har problemer med eksporten, og nu søger det svenske slagteriselskab hjælp hos sin danske konkurrent, Danish Crown.

Det svenske slagteriselskab Swedish Meats bejler til den danske gigant Danish Crown. Et datterselskab i den danske koncern kan være på vej til at overtage eksportsalg for den svenske konkurrent. Danish Crown-ledelsen afviser dog, at det skal tolkes som et aktuelt skridt på vejen mod fusion eller opkøb.

Gennem længere tid har der været forlydender om, at de danske svineproducenters storselskab, Danish Crown, og svenske Swedish Meats måske er fremtidens partnere for fusion eller andre relationer. Ikke mindst en presset økonomi i Swedish Meats har flere gange skabt grobund for snakken. Selskabet nåede i de første tre kvartaler af 2003 et underskud på ca. 30 mio. danske kr. mod et plus på omkring 100 mio. kr. i samme periode året før. For et par måneder siden lancerede den svenske koncern, der ligesom Danish Crown har landmænd som ejere, en ny strategiplan. Den lægger op til besparelser og investering i øget forædling af svinekødet...

BRANCHENYT
Læs også