Fokus på de største

EGNS-INVEST Global Biotek & Medicin er en afdeling fokuseret på de største biotek- og medicinalselskaber. I 2003 har biotekaktierne præsteret gode afkast i det stigende marked præget af større risikovillighed blandt investorerne, hvilket har gavnet afdelingens afkast.

Portfolio manager Janne Kjær fortæller, at biotekaktierne det sidste kvartal af 2003 ikke har klaret det nær så godt som de rene medicinalaktier, der har oplevet stigninger, bl.a. hjulpet på vej af vedtagelsen af en ny sundhedsreform i USA, der ventes at koste den amerikanske stat 410 mia. dollars set over en 10 årig periode.

For at komme tættere på benchmark vil afdelingens aktuelle vægt på 29 pct. inden for biotek ifølge Janne Kjær blive nedbragt til omkring 20 pct., mens vægten inden for medicinalaktier vil blive øget på en bred front. Medicinalselskaberne betragtes i øjeblikket billigt prissat på trods af, at selskaberne oplever øget konkurrence fra bl.a. generiske producenter, ligesom forestående patentudløb fortsat nødvendiggør lancering af nye produkter...

BRANCHENYT
Læs også