Uden for benchmark

BANKINVEST Bioteknologi adskiller sig ved for ca. 2/3 af porteføljens vedkommende at være investeret uden for de aktier, som indgår i benchmark. Typisk drejer det sig om mindre biotek-selskaber, som ikke i så høj grad er dækket af analyser fra finanshusene.

Årsagen hertil skal findes i, at Bankinvest ud over sit traditionelt tunge fokus på bioteknologi og health care har ansat Edward Wawrzynczak, som har en ph.d. i biokemi og først har arbejdet 10 år som forsker, dernæst 10 år som professionel investeringsrådgiver hos det engelske finanshus Rothschild, siden han for ca. 2 år siden kom til Bank Invest. Wawrzynczak har i kraft af sin viden og store kontaktflade udvalgt selskaber, som vurderes at stå over for gennembrud enten i valideringsprocessen omkring fase II, ifm. partnerskaber i fase III, eller når selskaberne bliver profitable.

En investering i afdelingen skal i udpræget grad foretages ud fra en tro på Edward Wawrzynczaks evner til at identificere biotek-selskaber i disse situationer. I modsætning til mange huse vurderet Bankinvest ifølge healthcare-analytiker Poul la Cour, at biotek-aktierne vil fortsætte det seneste gode års optur...

BRANCHENYT
Læs også