Kommuner mister Elsam-penge

Gentofte Kommune kan stadig høre kasseapparatet ringe efter Elsam meldte sig som køber på kommunens bestemmende aktiepost i NESA. Men nu da TRE-FOR sælger sine aktiepost på 9,2 pct. i Elsam til en indtil videre anonym køber for en mindstepris på 1,5 mia. kr., ryger der ikke én kr. i de lokale kommunekasser.

For mens Gentofte Kommune beholdt sine aktier i såvel NESA som Østdanmarks største kraftværksselskab Energi E2, forærede Vejle-, Fredericia- og Middelfart Kommune i 1999 samtllige sine elaktiviteter herunder aktieposten på 9,2 pct. i Elsam til det dengang nystiftede selvejende elselskab TRE-FOR.

Kompensation

De tre kommuner har forsøgt at tvinge TRE-FOR til at betale en kompensation på 123 mio. kr. for de bygninger, som kommunerne for få år tilbage skød ind i selskabet. Men TRE-FOR vil ikke betale og afventer i stedet en afgørelse ved en kommende voldgiftssag. Den indstilling har ikke ændret sig, selv om TRE-FOR nu helt nøjagtigt er sikret en pris på mindst 1.508.495.954 kr. og 76 øre for sin aktiepost i Elsam.

..

BRANCHENYT
Læs også