Kort nyt

Rockwool køber fabrik INDUSTRI Rockwool koncernen har købt endnu en stenuldsfabrik i Ungarn. Denne gang er det en fabrik med 90 ansatte i Tapolca, 40 km. fra koncernens eksisterende fabrik i Gógánfa i det vestlige Ungarn.

Sælger er et selskab i den spanske koncern Uralita. Den nye fabrik skal supplere den eksisterende, der i øjeblikket kører på fuld kapacitet. Det ungarske marked for isoleringsprodukter er i solid vækst, og Rockwool planlægger at investere 100 mio. kr. i de to ungarske fabrikker i 2004. Med den nye fabrik har Rockwool koncernen nu 22 fabrikker i 14 lande i Europa, Nordamerika og Asien. -by

DF kræver straf

LANDBRUG Formanden for Folketingets fødevareudvalg, Chr. H. Hansen (DF), vil efter nytår kontakte fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) for at få hende til at komme med en plan for, hvordan det kan undgås, at svineproducenterne overtræder loven med hensyn til produktionskapacitet. »Ansvaret ligger selvfølgelig moralsk hos svineproducenten, men reelt hos det slagteri, der modtager producentens svin,« siger Chr. H. Hansen. Han mener, at det er op til de store slagterier som Danish Crown at sørge for at straffe de svineproducenter, som bryder loven.Men slagterigiganten Danish Crown vil ikke umiddelbart straffe de svineproducenter, som bryder loven ved at producere langt flere grise, end de har lov til. »Det er helt afgørende, at vi får lagt en linje fra starten, når sådanne nye sager dukker op. Vores håndtering danner jo præcedens, og derfor kan jeg ikke på stående fod afgøre, om vi skal bruge sanktionsmulighederne,« siger dansih Crowns formand, Niels Mikkelsen, til bladet Effektivt Landbrug. Han vil nu drøfte spørgsmålet med Danish Crowns bestyrelse og eventuelt også med repræsentantskabet.

..

BRANCHENYT
Læs også