Nye dollarfald

Balanceproblemerne i USA plagede stadig den amerikanske dollar, som virkede modløs den første handelsdag i 2004. Den toneangivende valuta nåede fredag det laveste niveau over for den japanske yen i tre år, mens den stadig blev presset over for euroen, idet markedsdeltagernes mentalitet stadig var låst fast på, at det var bedst at sælge dollars.

Fokus lå fredag på det store handelsunderskud i USA, idet markedsdeltagerne var i tvivl om, det ville lykkedes at øge investeringerne ind i landet, så den ubalance, som i øjeblikket eksisterer blandt stormagterne, kan reduceres. Handelsunderskuddet har i lang tid været på dagsordenen, og det har resulteret i, at dollaren i løbet af 2003 har mistet omtrent 17 pct. i værdi over for den europæiske fællesmønt.

Derudover har markedsdeltagerne holdt tilbage med nye dollarinvesteringer, da den amerikanske regering mere eller mindre har udtrykt, at man er tilfreds med det nuværende dollarniveau, idet en svag dollar øger de amerikanske eksportselskabers konkurrenceevne på de oversøiske markeder...

BRANCHENYT
Læs også