Dollars på optur

Stemningen var atter i dollarens favør under fredagens handel, og så spillede det selvfølgelig også en rolle på dollarens stigning, at Bank of Japan var i markedet for at købe amerikansk valuta og sælge yen. Ud på eftermiddagen var kursen på amerikanske dollars steget til 597,75 kr. mod 591,60 kr. aftenen før.

Flere ledende centralbankfolk i Europa har på det seneste udtrykt bekymring over den stærke euro og den svage dollar, der frygtes at hæmme det økonomiske opsving i eurozonen. Derfor er investorerne overbeviste om, at politikerne ikke vil tillade en yderligere markant svækkelse af dollaren over for euroen, og i det lys er flere begyndt at kanalisere deres midler fra euroen over i den amerikanske valuta.

Først var det chefen for Den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet, der ytrede sit mishag med den markante svækkelse af dollaren over for euroen, og senere fik han følgeskab af den franske centralbankchef, Christian Noyer. Fredag var det så ECB's cheføkonom, Otmar Issing, der sang med i koret, og til sammen har den verbale intervention formået af flytte valutakurserne lidt i den ønskede retning...

BRANCHENYT
Læs også