Ny afdeling

LÅN & SPAR RATIONEL INVEST For at udvide produktudbuddet oprettede Lån & Spar Rationel Invest afdeling Nordamerika i 2002. Afdelingen er aktivt forvaltet, men skygger det anvendte benchmark S&P 500 ganske nøje.


Adm. direktør Per Hollesen forklarer, at der dog er mulighed for, at op til 20 pct. af formuen kan placeres i amerikanske aktier uden for S&P 500-indekset. Udvælgelsen af aktierne til porteføljen, der typisk er sammensat af 60-80 aktier, sker ved fundamental analyse ud fra kriterierne vækst, ledelse, værdiskabelse og værdiansættelse. Investeringskonceptet er udviklet af Baring Asset Management, som er rådgiver for afdelingen.

Aktuelt vurderer Per Hollesen, at de amerikanske aktier er relativt dyrt prissat. Han understreger, at de hidtidigt offentliggjorte 2003-regnskaber i USA ganske vist har været pæne, men at indtjeningsfremgangen er skabt ved omkostningsreduktioner frem for ved vækst i salget. For at det seneste års pæne stigninger i de amerikanske aktiekurser samt en forventning om fortsat positiv udvikling kan retfærdiggøres, kræves der fremgang i selskabernes omsætninger. Dette vil afspejle øget investering hos virksomhederne, hvilket forventeligt vil bedre beskæftigelsessituationen i USA...

BRANCHENYT
Læs også