Revisorformand blåstempler skattekarrusel

De statsautoriserede revisorers formand giver skattekarruseller det blå stempel, selv om han ærgrer sig over, at de eksisterer. Skatteminister Svend Erik Hovmand løfter pegefingeren.

Der er intet galt i, at revisorer medvirker til etablering af eksempelvis skattekarruseller, hvor virksomheder får dobbelte skattefradrag på de samme aktiver.

Sådan lyder meldingen fra formanden for Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (FSR), Jørgen Peter Bærentsen, der samtidig mener, at revisorerne bør holde et højere moralkodeks end andre på grund af revisorernes rolle som offentlighedens vagthund over for erhvervslivet. »Folk siger, at det kan da ikke passe, at man kan få fradrag i to forskellige lande og dermed udnytte systemet. Men det er ikke at udnytte systemet, det er efterlevelse af et system, som bare har de uheldige konsekvenser. Jeg så da helst, at der ikke var sådan nogle muligheder, men mulighederne er der, fordi skattesystemerne ikke hænger sammen over landegrænserne,« siger Jørgen Peter Bærentsen...

BRANCHENYT
Læs også