Byggeri skal forberedes til handicappede

Alt offentligt og privat nybyggeri skal for fremtiden udføres, så det uden væsentlige ekstraudgifter kan gøres fuldt tilgængeligt for handicappede. Det er indholdet i et lovforslag, som i går blev fremsat i Folketinget af Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten med støtte af Det radikale Venstre og Kristendemokraterne.

Regeringen har tidligere lagt op til en ændring af byggeloven, så alt offentligt nybyggeri bliver opført, så det også bliver tilgængelige for handicappede. Men regeringens forslag er udformet, så det i sidste ende bliver op til ministeren at bemyndige, hvad der skal besluttes. Og det finder Socialdemokratiets boligpolitiske ordfører Jytte Andersen er for pauvert og uambitiøst.

»Desuden bliver regeringens forslag ikke retsligt bindende med sanktioner til følge, hvis kommende offentligt nybyggeri ikke bliver gennemført i overensstemmelse med hensigten. Og det omfatter kun offentligt nybyggeri, mens det forslag, som de tre oppositionspartier nu har fremsat, omfatter både privat og offentligt byggeri,« siger Jytte Andersen...

BRANCHENYT
Læs også