Tålmodig rente

Med udsigten til en eventuel rentestigning i USA valgte markedsdeltagerne at udvide deres dollarpositioner, og det hjalp under torsdagens handel den toneangivende valuta med at genvinde lidt af den seneste tids tabte terræn.

Derfor var kursen på dollars 598,37 kr. torsdag kl. 16 mod 589,65 kr. onsdag aften. Beslutningen om ikke at ændre den ledende rente på nuværende tidspunkt kom ikke som en overraskelse for markedsdeltagerne, da rapporterne fra FOMC-mødet i Federal Reserve blev offentliggjort. Derfor lå fokus på de vendinger, som blev brugt til at beskrive den amerikanske centralbanks forventninger til vækst og fremtidig rentepolitik.

Tidligere har Federal Reserve slået fast, at pengepolitikken i USA ville være lempelig i en anseelig periode, men meldingerne fra onsdagens møde signalerede, at centralbanken så småt er ved at bane vejen for en rentestigning. Vendingen "i en anseelig periode" blev nemlig erstattet af et helt nyt ordvalg, hvori Federal Reserve indikerede tålmodighed inden rentejusteringer...

BRANCHENYT
Læs også