Digitalt

NASA interesseret i dansk virksomhedDanmark har fået sin første virksomhed, der udelukkende fokuserer på det stærkt voksende marked inden for nanoteknologi.

Nano-Science Centeret ved Københavns Universitet lægger hus til det nye firma, Atomistix, som udvikler og markedsfører Vi har allerede nanoteknologi i vores hverdag, eksempelvis er farveskærmene i de nyeste mobiltelefoner opbygget med nanoteknologi. Men også USA's rumfartsstyrelse NASA har netop meldt sin interesse i at anskaffe Atomistix' softwarepakke, da et af de store anvendelsesområder for nanoteknologiske materialer forventes at blive inden for rumfart.

PC'en går i sort

Gå et par skridt væk fra din tændte PC og skærmen går automatisk i sort mens tastaturet bliver låst. Gå tilbage til din PC og skærm og tastatur vil blive aktiveret igen. PEEP Controller hedder det nye danske PC-sikkerhedsprodukt, som beskytter følsomme data mod smugkiggeri. Med PEEP Controller går PC'en automatisk i sort, hvis man bevæger sig mere end 1½ meter væk fra den. Man behøver ikke længere logge af og på, hver gang man forlader sin computer og sparer derfor både tid og besvær med at huske password. idéen til den automatiske blokering af PC'en opstod hos en praktiserende læge, der ønskede at forhindre at patienterne kunne smugkigge på de følsomme personoplysninger på skærmen. PEEP Controller er udviklet og patenteret af Birkerød-firmaet Secure Access Management A/S og består af en lille boks, der sættes ind mellem skærm, tastatur og CPU, plus en lille sender i nøgleringsstørrelse, som brugeren bærer på sig.

Trådløs teknologi til vandværker

Tre ingeniørstuderende har i forbindelse med deres afgangsprojekt udviklet et måleapparat til vandværker. Apparaturet skal ved hjælp af tilsluttede sensorer foretage målinger på blandt andet vandkvalitet. De opsamlede målinger overføres via GPRS teknologi, som er en trådløs forbindelse til Internettet. Projektet er primært tiltænkt mindre vandværker, som ikke har penge til at investere i dyre anlæg til styring, regulering og overvågning.

Nyt værn mod orme og virusser

Når det handler om at beskytte sit netvært, har man traditionelt opbygget et forsvar mod specifikke trusler, og som oftest har systemerne ikke kommunikeret med hinanden. Man ender derfor med separate firewalls, antivirus, intrusion detection, anti-spam og web-filtre, der tilsammen ikke giver noget overblik over trusler og aktuelle angreb. Nu kan man ved hjælp af ny teknologi samle alle beskyttelsesfiltrene i én boks. De nye sikkerheds gateways fra Fortinet har til hensigt at gøre det endnu sværere for orme og virusser at finde vej til computerskærmene.

Nydanskere bag IT-virksomhed

Bag navnet Nordic Software Solutions (NSS) gemmer sig tre akademikere, der, siden de blev født, har levet med prædikatet andengenerationsindvandrer. Nu drømmer de om at skabe en ny æra på det danske IT-marked. Virksomheden fokuserer på udvikling af IT-løsninger, hvor man gennem outsourcing og internationale forbindelser søger at skabe hurtige og billige løsninger.

Gadehandel på nettet

Danmarks største e-handelsmarkedsplads, gatetrade.net, åbner lavprismarkedspladsen gatetrade basicbuy. Her kan virksomheder i gennemsnit spare 40 procent på 800 af de mest købte varenumre. gatetrade forventer mere end 3.000 kunder til den nye løsning inden udgangen af 2004. »Med basicbuy giver vi virksomheden mulighed for at købe de mest almindelige varer som kuglepenne, kaffe, computere og kopipapir til en meget lav pris. Konceptet minder om et lavprissupermarked, hvor man hurtigt kan købe de mest basale arbejdsrelaterede varer,« siger Steen Gede, administrerende direktør, gatetrade. Virksomheden gatetrade.net A/S, der er ejet af Danske Bank, Mærsk Data, Post Danmark og TDC, udvikler e-handelsløsninger og driver Danmarks største elektroniske b2b markedsplads, hvor offentlige og private virksomheder e-handler. Siden 2002 har gatetrade.net A/S desuden haft kontrakt med staten om drift af Den Offentlige Indkøbsportal.

..

Læs også