Aamund efterlyser ny næseprocedure

Erhvervsmanden Asger Aamund langer ud efter Fondsbørsen. Håndteringen af sager om overtrædelse af værdipapirloven er uprofessionel, ukonkret og minder mest af alt om en amatøragtig standret, fordi virksomheder risikerer at blive hængt ud uden en behandling af sagen.

En næse fra Fondsbørsen til biotekvirksomheden Neurosearch får nu Asger Aamund, bestyrelsesformand og storaktionær i selskabet, til skarpt at kritisere Fondsbørsens håndtering af sager om overtrædelse af værdipapirloven og foreslå, at der fastlægges en klar klageprocedure, som det kendes fra andre klagenævn.

»Når Fondsbørsen mener, at man har en potentiel påtalemulighed, skal man motivere, hvorfor man har mistanke om, at informationen ikke er foregået ordentligt. Dernæst skal virksomheden kunne dokumentere sin sag fulgt af en høring, hvor man kan fremlægge nuancer i sagen, som ikke kan udredes skriftligt. Endelig skal Fondsbørsen meddele virksomhederne, at der er en påtale på vej, så virksomhederne får mulighed for at tage sagen til efterretning eller protestere,« lyder opfordringen...

Læs også