Kurserne satte sig yderligere

Stemningen og holdningen i det hjemlige obligationsmarked blev ændret mærkbart i forbindelse med offentliggørelsen af fredagens jobrapport fra USA, og hen over mandagen blev der filet yderligere af kurserne, hvilket gav et lavere slutniveau.

I fredags fremlagde amerikanerne tal for beskæftigelsen, og de viste, at der i marts var kommet 308.000 nye job uden for landbruget i USA, hvilket var næsten tre gange så meget, som analytikerne havde forestillet sig. Signalerne fra den overraskende stærke jobrapport var ikke til at tage fejl af, og selv de største tvivlere i obligationsmarkedet nåede til den erkendelse, at opsvinget i USA nu havde bidt sig fast og dermed var renteforhøjelserne måske rykket nærmere.

Efter offentliggørelsen af jobrapporten fredag eftermiddag faldt de tyske og amerikanske obligationer, og det fortsatte de med, efter at det danske marked havde lukket. Derfor var investorerne i det hjemlige marked mandag morgen klar til at følge op på udviklingen i udlandet fredag aften, og det betød kursfald allerede ved åbningen...

Læs også