Fokus på kvartalstal

De europæiske aktiemarkeder lukkede i positivt territorium skærtorsdag, da Bank of Englands beslutning om ikke at pille ved den ledende rente samt en række bedre end ventede regnskaber opmuntrede investorerne.

Den engelske centralbanks beslutning om at fastholde renten på 4 pct. overraskede torsdag investorerne, da flere havde ventet en rentestigning. Selv om markedet er overbevist om, at der er en rentestigning på vej inden maj faldt beslutningen i god jord hos investorerne, som efterfølgende kunne koncentrere sig om de virksomhedsspecifikke nyheder.

Det var især de luksuriøse producenter, som var i fokus under dagens handel, da detailhandleren LVMH, Louis Vuitton Moet Hennessy, rapporterede en fremgang på 2 pct. på bundlinjen samt informerede om høje forventninger til omsætningen i det indeværende år. Baggrunden for det flotte resultat var en forbedring i markedssituationen, som medvirkede til, at LVMH havde erobret en større markedsandel. Trods den gode nyhed lukkede LVMH 1,4 pct. lavere på børsen i Paris, idet aktien blev offer for gevinsthjemtagning kort før lukketid. Den positive prognose var dog med til at sende flere af de luksuriøse aktier såsom Gucci i vejret...

Læs også