Rentefrygt gav kursfald

Det danske obligationsmarked skrantede fortsat under onsdagens handel, mens helbredstilstanden i den amerikanske økonomi tilsyneladende bliver bedre, og sidst på eftermiddagen var det blevet til endnu en håndfuld minusser.

Siden begyndelsen af april har investorerne i de finansielle markeder skruet op for forventningerne om en kommende renteforhøjelse i USA, og det rammer i høj grad interessen for de rentebærende papirer. Før påske var det beskæftigelsestallene fra USA, der fremprovokerede rentefrygten, og tirsdag var det så en uventet stor stigning i det amerikanske detailsalg, som gav obligationsinvestorerne klamme håndflader.

Bedre blev det ikke i onsdagens marked, hvor en overraskende stor stigning i de amerikanske forbrugerpriser fik det til at løbe koldt ned ad ryggen på investorer med store obligationsbeholdninger. I marts steg de amerikanske forbrugerpriser med 0,5 pct. i forhold til måneden før, og selv om markedsdeltagerne havde regnet med en stigning, så troede de kun den blev på 0,3 pct...

Læs også