Kort nyt

Flere fædre bliver hjemme BARSELSORLOV Barselsorloven er måske på vej til et gennembrud blandt de danske fædre. Nye fædre holdt i 2003 barselsorlov i gennemsnitligt 3,2 uger. Året før holdt de 2,6 uger, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Også mødrene holdt længere orlov i 2003. Deres barselsorlov lå på et gennemsnit på 28,6 uger, hvor tallet året før lå på 25,1 uger.

Fleksibilitet giver stress STRESSANALYSE Mere end hver fjerde jurist eller økonom er ramt af stress, viser en omfattende stressanalyse, som fagforbundet DJØF har foretaget. Særligt kvinderne og de kvindelige chefer er hårdt ramt. Analysen peger på, at mulighederne for selv at tilrettelægge arbejdet og arbejdstiden også kan give stress. Kampagne skal skaffe job LøNTILSKUD Tusinder af arbejdsgivere landet over vil i løbet af de kommende 10 uger blive rendt på dørene af konsulenter eller folk fra arbejdsformidlingen. Det sker som led i en kampagne, der skal skaffe mindst 4.000 ekstra job med løntilskud. Kampagnen har opbakning fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), der mener, at løntilskud er langt den mest effektive måde til at få ledige tilbage i job. Gulerod til medlemmer FAGFORENING Den kristelige fagbevægelse går utraditionelle veje for at få sine medlemmer til at betale kontingentet kvartalsvis. Hvis medlemmerne gør det, deltager de i lodtrækningen om i alt 16 gavekort på 2.000 kr. til Føtex. Flere chefer uden arbejde ARBEJDSLøSHED Der bliver flere arbejdsløse chefer. 1 januar i år var 4,2 pct. af medlemmerne i Ledernes Hovedorganisation uden job, og der er kommet knap 500 flere ledere i arbejdsløshedskøen siden. Det viser de seneste ledighedstal fra Ledernes Hovedorganisation. De erfarne ledere over 55 år er hårdest ramt af ledigheden. 7,9 pct. af medlemmerne mellem 55 og 59 år er arbejdsløse, mens hele 8 pct. af medlemmerne over 60 år er på dagpenge. Danskerne bliver hjemme ..

Læs også