Landbruget i centrum i EU-valgkamp

EU's omdiskuterede landbrugsstøtte kan blive et af de varme temaer i valgkampen om de danske pladser til Europa-Parlamentet. Samtidig erkender Landbrugsraadets førstemand, at eksportstøtten til forskellige landbrugsprodukter bliver udfaset.

Sådan lyder nogle af konklusionerne, efter at Landbrugsraadet netop har holdt en konference for en række af kandidaterne ved det kommende valg til Europa-Parlamentet. Ikke mindst EU's landbrugsstøtte var til debat på mødet, der havde samlet kandidater lige fra de radikale, Junibevægelsen, Folkebevægelsen mod EU og Kristendemokraterne til Venstre, Dansk Folkeparti og de konservative.

Et flertal i Folketinget har valgt, at Danmark skal gå forrest i kampen om at nedbringe landbrugsstøtten, og derfor er VK-regeringen flere gange blevet tvunget til at stemme nej, når støtteordninger til landbruget har været på dagsordenen i EU. Det gælder bl.a. eksportstøtte. Senest gik Danmark imod en ordning om reform af støtteordninger til produktion af tobak, olivenolie og bomuld i middelhavslandene, da den ikke var vidtgående nok...

Læs også