Svage handelstal

Med et snuptag blev pynten pillet af den amerikanske dollar efter offentliggørelsen af et uventet stort underskud på USA's handelsbalance, og onsdag eftermiddag var kursen faldet til 624,50 kr. mod 629,00 kr. aftenen forinden.

I marts steg underskuddet på den amerikanske handelsbalance til 46 mia. dollars fra 42 mia. dollars i februar, og stigningen kom bag på de fleste analytikere, der i gennemsnit havde regnet med en lille forøgelse af underskuddet til 43 mia. dollars. Forøgelsen af handelsunderskuddet betyder, at amerikanerne nu skal sælge flere dollars end først antaget for at finansiere merimporten, og den udsigt var med til at tvinge USA's valuta ned i kurs.

Derudover blev det voksende underskud på USA's samhandel med udlandet en ubehagelig påmindelse om amerikanernes store betalingsbalanceunderskud - noget der tidligere har været med til at trække dollaren ned. Men nervøsiteten over det enorme underskud på den amerikanske betalingsbalance har ikke længere samme tag i investorerne...

Læs også