Dollaren faldt

Investorerne mistede lysten til at købe dollars, efterhånden som spekulationerne i aggressive amerikanske rentestigninger fortonede sig i horisonten, og mandag eftermiddag var kursen faldet til 618,80 kr. mod 626,50 kr. fredag aften.

Tvivlen om omfanget af de ventede pengepolitiske stramninger i USA begyndte at nage op til weekenden, for fredag eftermiddag havde forbrugerpriserne i USA skuffet flere af markedsdeltagerne. Forbrugerpriserne i USA steg kun med 0,2 pct. i april i forhold til marts, og dermed forsvandt noget af incitamentet for at hæve de amerikanske renter samt muligheden for bedre forrentning af midler anbragt i dollars.

Udviklingen i de seneste amerikanske nøgletal fik fredag en del investorer til at reducere deres beholdninger af dollars, og tendensen fortsatte under mandagens handel, da investorerne også var under indflydelse af de hastigt stigende oliepriser. Olieprisernes høje niveau går investorerne på nerverne, fordi de kan hæmme den økonomiske vækst, hvilket giver centralbankerne endnu en god grund til ikke at pille ved deres rentesatser...

Læs også