Investorerne holdt pause

Der var ikke meget appeal over det hjemlige obligationsmarked, og tirsdag ved lukketid var mange af de rentebærende papirer faldet en spids som følge af lidt justeringer oven på stigningerne dagen forinden.

Hverken omsætningen eller udsvingene nåede de store højder i tirsdagens marked, men allerede under formiddagens handel var der optræk til lidt gevinsthjemtagninger efter mandagens kursstigninger. Det sendte en række obligationer ud på en svagt sivende kurs, og i løbet af tirsdagen var der heller ikke megen støtte at hente fra aktiebørserne, for roen var så småt blevet genoprettet og derved svandt behovet for et tilflugtssted.

Selv om aktiebørserne var faldet yderligere under tirsdagens handel, havde der sikkert været grænser for obligationernes stigningspotentiale, for rentetruslen i USA er langt fra afblæst. Nok er et par af de seneste amerikanske nøgletal faldet ud til den bløde side, men investorerne er fortsat overbeviste om, at det kun er et spørgsmål om tid, inden renteskruen i USA får et vrid...

Læs også