Højere med fokus på olie

Investorerne vendte tirsdag aktiemarkedet ryggen og købte i stedet obligationer, da de høje oliepriser nærede markedsdeltagernes frygt for, at det globale økonomiske opsving vil løbe ud i sandet, når private og virksomheder skal bruge flere penge på energi og transport.

Herudover blev investorerne tirsdag eftermiddag præsenteret for skuffende nøgletal fra USA, hvor forbrugertillidsindikatoren steg noget mindre end ventet til 93,2 i maj fra reviderede 92,9 i april. Analytikere havde ventet en stigning til 9,5, men havde tilsyneladende overvurderet, amerikanernes tilfredshed med den nuværende økonomiske situation. I hvert fald ser amerikanerne sortere på deres økonomi netop nu end i april påvirket af den seneste tids stigninger i renten og benzinpriserne.

Den toneangivende, 10-årige, danske statsobligation, 5-13'eren, der en overgang blev handlet så højt som 103,70 umiddelbart efter offentliggørelsen af den amerikanske tillidsindikator, lukkede 0,15 point højere end mandag i 103,55 med en rente på 4,52 pct. Mandag faldt obligationen derimod 0,40 point, og siden slutningen af marts er den tiårige rente steget godt 0,5 pct.point...

Læs også