KFX-plus efter gode regnskaber

Tilfredshed med et mindre fald i olieprisen samt en prognose-opjustering fra Østasiatiske Kompagni medvirkede torsdag til, at det ledende KFX kunne nyde godt af den gode stemning, som prægede aktiebørserne i udlandet.

En øget efterspørgsel på olie har de seneste uger sat aktiemarkederne på den anden ende, da højere energipriser presser inflationen, hvilket kan få negative konsekvenser for det globale opsving. Derfor bød investorerne selv det mindste olieprisfald velkommen, da det gav mere plads til, at markedsdeltagerne kunne koncentrere sig om torsdagens virksomhedsnyt.

Herhjemme stod regnskaber fra blandt andre konglomeratet ØK, DFDS og Nowaco på dagsordenen, hvilket rettede meget fokus mod handlen med sidepapirer. Blandt KFX-aktierne gjorde A.P. Møller - Mærsk sig bemærket med stigninger på henholdsvis 300 kr. og 200 kr. til kurserne 37.000 og 37.800 i koncernens A- og B-aktier. Rederiaktierne agerede motor for stigningen i det ledende KFX-indeks, der sluttede 1,67 point højere i kurs 251,55...

Læs også