Afventende tone på aktiebørserne

De europæiske aktiebørser lå stille hen under onsdagens handel, da investorer i hobetal søgte ud på sidelinjen forud for aftenens renteannoncering fra den amerikanske centralbank. Udsvingene i de europæiske aktiemarkeder var ikke store, men usikkerheden bevirkede, at de fleste bevægelser var i nedadgående retning, og sidst på eftermiddagen lå de ledende indeks til små fald.

Passiviteten på de europæiske aktiebørser var ventet, fordi de færreste turde bruge de store armbevægelser, før de kendte udfaldet af FOMC-mødet og ikke mindst ordlyden af de efterfølgende kommentarer.

Sidst på eftermiddagen kom Chicago-indkøbschefernes forventningsindeks for juni, og det blev noget lavere, end analytikerne havde lagt op til. Set ud fra et økonomisk synspunkt var faldet i Chicago PMI skuffende, idet det signalerede aftagende optimisme blandt indkøbscheferne i midtvesten. Men omvendt kunne faldet i Chicago PMI dæmpe noget af investorernes frygt for aggressive pengepolitiske stramninger i USA. Set over en kam fik offentliggørelsen af det svage amerikanske nøgletal ingen større betydning på børserne i Europa...

Læs også