Dagens fokus

Ugens vigtigste regnskabspræsentation bliver fremlagt, før de amerikanske markeder åbner. I vore nordiske nabolande vil der blive fremlagt forbrugerprisindeks for juni. Offentliggørelserne af maj måneds handelsbalancer for Tyskland og Storbritannien vil også kunne tiltrække lidt opmærksomhed.  • Den danske investor skal i dag kigge mod udlandet for at blive inspireret. I USA vil industrigiganten General Electric præsentere regnskabet for andet kvartal. Det er ikke kun investorerne i koncernen, som vil holde øje med udfaldet. General Electric er bredt repræsenteret inden for en række forskellige delsektorer af industrien. De opererer i flere end 100 lande og har over 300.000 ansatte. Derfor kan resultatudviklingen i koncernen tages som et udtryk for den generelle udvikling i den globale industrisektor. Ved større afvigelser fra analytikernes forventninger kan regnskabsaflæggelsen også sætte tonen på de globale aktiemarkeder. Det forventes, at General Electric aflægger regnskab kl. 14.30 dansk tid, hvilket er før de amerikanske markeder åbner kl. 15.30. Regnskabssæsonen er ikke kommet godt ud af starthullerne. Især Yahoo! skuffede investorerne, men også Alcoas præsentation var lidt svagere end ventet. Skal General Electric leve op til analytikernes forventninger, skal omsætningen være steget med 6,5 pct. til hele 35,5 mia. dollar. Analytikerestimatet for EPS indtjeningen lyder på 38 cent pr. aktie. Goldman Sachs gentog i uge 27 "Outperform" anbefalingen af General Electric. Finanshuset hæftede sig ved, at helårsprognoserne er lidt konservative. Ud fra et dansk synspunkt bliver det interessant at se, hvordan vindmølleselskabet GE Wind har klaret sig og hvilke forventninger, de har. General Electric har på kort tid fået datterselskabet GE Wind til at blive en betydelig konkurrent på vindmøllemarkedet.
  • Både i Norge og Sverige styres pengepolitikken ud fra udviklingen i forbrugerpriserne (inflationen), hvilket øger opmærksomheden på tallene. Forbrugerprisindekset for juni offentliggøres kl. 10.00 i begge lande. I Norge ligger stigningstaktsten i priserne langt under centralbankens erklærede målsætning på 2,5 pct. p.a. Dette gør også, at der ikke er rentestigninger i vente fra centralbanken.
  • På den svenske virksomhedsfront bydes der på en regnskabspræsentation fra producenten af forsvarssystemer SAAB. Et af koncernens vigtigste produkter er bl.a. kampflyet Gripen. I regnskabet for første kvartal meddelte SAAB, at en driftsmarginal på 10 pct. er inden for rækkevidde i 2004 mod 7,5 pct. i 2003. Denne vurdering gentog direktør Svensson til nyhedsbureauet Reuters i juni måned. SAAB har gennemført en række omkostningsreduktioner, hvilket var tydeligt afspejlet i tallene for første kvartal. I første kvartal steg driftsindtjeningen markant med 35 pct. 226 mio. svenske kr. SKANDINAVIEN


Sverige..

Læs også