KFX i minus efter fald i USA

Nedtur på det teknologibetonede Nasdaq-indeks i New York sent onsdag sendte under torsdagens handel investorerne i det defensive hjørne, og det fik konsekvenser både herhjemme og i udlandet, hvor de europæiske aktieindeks måtte afstå onsdagens gevinst.

Det ledende KFX-indeks lukkede 3,79 point lavere i kursniveauet 264,32, da 18 ud af de 21 noterede selskaber faldt i negativt territorium. Tilbagegangen var dog begrænset i forhold til de europæiske aktiebørser, hvor minusserne var mere markante.

Da der ikke var meget nyt fra de danske virksomheder, som kunne guide investorerne, var det atter de udenlandske regnskaber, som satte dagsordenen. Blandt halvårsmeddelelserne var der fokus på medicinalkoncernen Eli Lilly, som konkurrerer med Lundbeck på antidepressiver såvel som Novo Nordisk på diabetesområdet. Eli Lillys præstation i årets andet kvartal lå på linje med analytikernes forventninger, men det var ikke nok til at øge efterspørgslen på de danske medicinalaktier. Lundbeck sluttede derfor 1 kr. lavere i kurs 127, mens Novo-aktien faldt 1,50 kr. til kurs 310,50...

Læs også