Udsving hen over dagen

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag i negativt terræn, efter at investorerne i løbet af dagen havde handlet kurserne frem og tilbage over mandagens lukkeniveau.

Tal for det amerikanske boligmarked overraskede positivt tirsdag eftermiddag og mindskede dermed efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. Dollaren styrtdykkede mod euroen til rekordlavt niveau, efter at der var rygter i markedet om, at den amerikanske centralbank ville sænke renten senere på dagen.

»Obligationsinvestorerne solgte tirsdag ud af de fastforrentede papirer, efter at aktierne fandt fodfæste,« udtalte obligationschef hos Calyon i London David Keeble til Bloomberg News.

»Det virker som om, at der er en lidt større risikovillighed tirsdag, og det styrker aktierne og mindsker efterspørgslen efter de fastforrentede papirer,« vurderede obligationschefen.

Tirsdag eftermiddag bød på positive tal for det amerikanske boligmarked. Påbegyndt boligbyggeri steg 3 pct. i oktober til 1,23 mio. enheder i forhold til 1,20 mio. enheder måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et fald til 1,17 mio. enheder. Modsat faldt byggetilladelserne mere end ventet i oktober.

Sidst på eftermiddagen var der fokus på offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank 31. oktober. Banken sænkede her renten med 25 basispoint til 4,50 pct. Tirsdag spekulerede investorerne på, hvorvidt banken har afholdt et krisemøde inden offentliggørelsen og på, hvorvidt banken i den forbindelse vil sænke renten.

Ved dansk lukketid blev en euro handlet til 1,4780 dollar, og dermed blev dollaren svækket markant mod euroen.

Den amerikanske 10-årige T-bond lå tirsdag ved lukketid 12/32 lavere i kurs 101 21/32 med en effektiv rente på 4,11 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også