TDC henter finansdirektør i Lego

Det bliver Jesper Ovesen, adm. direktør i Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi A/S, der afløser Hans Munk Nielsen på posten som finansdirektør i TDC.

TDC oplyser, at Jesper Ovesen tiltræder posten som finansdirektør og medlem af koncerndirektionen 1. januar. Samme dag som Hans Munk Nielsen sætter punktum efter 16 år i toppen af TDC.

»Jeg glæder mig utroligt meget til at starte hos TDC. Virksomheden er inde i en spændende udvikling med masser af udfordringer, og jeg føler qua min erfaring, at jeg er godt klædt på til opgaven,« siger 50-årige Jesper Ovesen, der anses for en af gulddrengene i Lego.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger har Jesper Ovesen allerede haft flere møder med repræsentanter fra TDC's ejerkreds, fem udenlandske kapitalfonde, som har været med på sidelinjen under hele udvælgelsen. Det sker, selv om TDC's koncernchef og adm. direktør, Jens Alder, tidligere har understreget, at ansættelsen af en ny finansdirektør alene er hans ansvar.

Jesper Ovesen er uddannet statsautoriseret revisor suppleret med en master i finance fra Københavns Universitet. Han har erfaring fra stillinger som økonomidirektør i Danske Bank og Novo Nordisk samt adm. direktør i det tidligere Baltica Bank.

BRANCHENYT
Læs også