Ned som nr. to

Efter flere år som en klar nummer et - målt på indtjening - må andelsslagteriet Tican i år på alle måder acceptere rollen som lillebror efter giganten Danish Crown.

Nye regnskabstal viser nemlig, at rollefordelingen blandt svineslagterierne er vendt i regnskabsåret 2006/07.

Nordvestjyske Tican kom dog ud af året med en vækst i omsætningen på hele 22 pct., så salget nåede 3,7 mia. kr. Til gengæld kan indtjeningen slet ikke følge med. Årets resultat blev 88 mio. kr., hvilket er 54 mio. kr. mindre end i fjor.

Det resultat betyder, at Tican efter planen agter at give andelshaverne en restbetaling på 70 øre pr. kg. leveret svinekød mod 85 øre i fjor. Tican har ellers ligget i front gennem flere år på restbetalingen. Danish Crown meddelte dog i sidste uge, at koncernen - der omsætter for 44 mia. kr. - giver en efterbetaling på 75 øre pr. kg. slagtesvin.

Tican-bestyrelsen foreslår, at man på linje med Danish Crown henlægger 15 øre ud af årets restbetaling, som dog noteres på andelshavernes navne, men er del af selskabets egenkapital. Det er første gang, at Tican hensætter på den måde. Koncernen fastslår, at dens britiske forædlingsvirksomheder og handelsselskaber har givet gode resultater. I årets løb har det danske slagteriselskab overtaget hele aktiekapitalen i det polske kødselskab Nove, som dermed har sat fart i omsætningen. Tican fastslår dog, at Nove stadig ikke giver et tilfredsstillende resultat.

jep

BRANCHENYT
Læs også