Dagens fokus

Amerikanerne vil sørge for, at der kommer nyt på virksomhedsfronten. Den danske nationalbank sørger for, at der er lidt nyt til økonomerne. Kl. 11 offentliggøres novembers opgørelse af statsfinanserne og statsgælden. I oktober steg statens gæld (brutto) med 10,5 mia. kr. til 759 mia. kr.  • Eurostat offentliggør kl. 11 handelsbalancen for oktober. Økonomerne venter, at overskuddet er steget til fem mia. euro fra 3,1 mia. euro i september.
  • I Frankrig bliver makroøkonomien belyst. INSEE-instittuttet fremlægger opgørelsen over privatforbruget i november. Økonomerne venter, at forbruget ligger på samme niveau som i november i fjor. Sammenlignet med oktober vil det være en fremgang på knap 5 pct. Danske Bank ser dog en chance for et stærkt privatforbrug. Den venter, at et stærkt bilsalg vil trække forbruget over det gennemsnitlige analytikerestimat.
  • Før de amerikanske markeder åbner, præsenterer finanshusene Morgan Stanley og Bear Stearns regnskaber for fjerde kvartal. Konkurrenterne Goldman Sachs og Lehman Brothers overgik analytikerforventningerne i deres regnskaber for fjerde kvartal pga. en positiv udvikling i investmentbanking-aktiviteterne. Indtjeningen hos investeringshusene er dog meget svingende, og derfor ligger analytikernes skøn typisk i et bredt interval. Finanshusenes kursudvikling efter regnskaberne har været negativ, men markedet har også været negativt. Ser man tilbage på de seneste tre måneder, har finanshusenes kursudvikling været positiv.


{rtrif} Efter lukketid er tre Nasdaq 100 indekskomponenter regnskabsaktuelle. Producenten af grafiske mikrochip ATI Technologies præsenterer regnskab for første kvartal. I helårsregnskabet 2003/04, som blev fremlagt 7. september hævede ATI Technologies omsætningsprognosen for første kvartal pga. større efterspørgsel fra mobiltelefon- og tv-producenterne. ATI Technologies venter en omsætning på 600-640 mio. dollars. Dette vil være en fremgang på 30-36 pct. fra 469 mio. dollars i forhold til første kvartal i fjor. Finanshuset Goldman Sachs venter en omsætning på 621 mio. dollars, men påpeger, at det ser en meget større mulighed for en positiv overraskelse frem for en negativ. Goldman Sachs har en Neutral-anbefaling af ATI-aktien. Af andre Nasdaq 100 komponenter, som aflægger regnskab efter lukketid, kan nævnes lønserviceselskabet Paychex samt Research In Motion, der producerer trådløse kommunikationsløsninger. SKANDINAVIEN..

BRANCHENYT
Læs også